A boldogság forrása e-könyv I. rész – belső erőforrásom megtalálása

Nekem kell ez a könyv! – Letöltés


Miért jársz jól, ha végigcsinálod a könyv gyakorlatait?

Nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy gyermekkorban rendelkeztél még a számodra szükséges energiamennyiséggel és tudtad folyamatosan újratölteni a készleteket.

Ahogy növekszünk egyre inkább elveszítjük a hozzáférést ehhez a kiapadhatatlan forráshoz, hiszen egyre több elvárásnak kell megfelelnünk, egyre több helyzetben kell nekünk alkalmazkodni, egyre inkább megtanuljuk a felnőttektől az érzelmi teherviselés szabályait.

Gyermekként érzékeny és nyitott vagy a világra, így az abból érkező ingereket korlátozás nélkül befogadod és mind érzelmileg mind mentálisan mélyen elraktározod őket.

Ezzel eddig nincs is semmi gond, ez elkerülhetetlenül megtörténik mindenkivel és természetes része a beilleszkedésnek.

Ezek egy része azonban feldolgozatlan élmény marad és olyan gondolati mintázatot eredményez, amely tudattalanul folyamatosan befolyásolja a jelenbeli lelkiállapotodat.

smiley-1041796_1920

Első lépésben tehát rendbe kell tenned a gyermekkorod…

baby-1178575_1920Talán azt gondolod, hogy nem volt annyira rossz gyermekkorod, hogy legyen rajta mit feldolgozni. De a valóság az, hogy mindenkinek van, akármennyire voltak jófej, szerető szülei. A szülők egyszerűen elkerülhetetelenül ránk hagyományozzák a saját hitüket és elképzelésüket a világról és az életről, átörökítik a  saját és őket megelőző generációk elvárásrendszereit, amelyek a mai napra részben már elévültek vagy elavultak a kor előrehaladtával. Nekünk ma már másképpen és máshogyan kell és lehet boldogulni.

Ma már van létjogosultsága a boldogságnak és az élet élvezetének, önmagunk egyedi megvalósításának, amiknek a korábbi háborús és elnyomásos uralom alatti időszakokban nem volt. De ahhoz, hogy ezekkel élni tudjunk, meg kell változtatnunk azt, ahogyan szemléljük a világot és energiánkat a jelenbe kell fektetni a múltban való dagonyázás helyett.

Letöltés

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress