A boldogság stresszmentes
  • 2016-04-28
  • |
  • blog
  • |

A boldogság stresszmentes

Na nem mintha hatalmas felfedezés lenne, amit most kimondtam…csak valamiért ebben a formában most először tudatosult ez bennem. Hátha Neked is nagy felismerés ez a mondat! 😉

Tulajdonképpen a Mi a boldogság? kérdésre is megvan ezzel a nagyon egyszerű válasz, a stresszmentesség állapota.

És akkor a képlet össze is állt, a boldogsághoz semmi mást nem kell tenned mint megszüntetned a stresszt az életedben.

Tudom, hogy ezek tök egyértelmű dolgok, de ezeket is ki kell mondani és le kell írni, mert különben elveszett kis kósza gondolat lesz belőlük, amelyek hatástalanul tovaszállnak az éterben.


Stresszmentesnek nevezek én minden olyan pillanatot, amelyben nincs múlt vagy jövő, nincs gondolat vagy az éppen felmerülő gondolat nem kerül vitába a jelen történéseivel.

Ha jobban belegondolsz pont így igaz ez Rád is, a Te boldognak nevezett pillanataidra is.

És innen már az is egyértelműen látszik, hogy miért olyan nehéz elérni azt az áhított állapotot, amit boldogságnak nevezünk.

Nézz körül az életedben, milyen gyakran fordul elő veled, hogy a jelen pillanatban töltöd az idődet? Hogy azzal és csak azzal foglalkozol, ami éppen történik? Anélkül, hogy kis utazásokat tennél a 10 perccel ezelőtti vitában vagy a 2 hónappal, esetleg évekkel ezelőtt történt eseményekben? Netán meglátogatnád a távoli jövőt, amelyben a dolgok így vagy úgy fognak alakulni, hangulatodtól függően nagyon szépen vagy nagyon sikeretlenül?

Valamiért nem szeretünk túl sok időt tölteni a jelenben, olyan unalmas, nem?

Az elmédnek és az enyémnek is :) sokkal izgalmasabb az általa elképzelt időben és térben tölteni az időt, amelyet olyan valótlan, viszont nagyon szórakoztató elemekkel képes feltölteni, mint például

lehet azért kaptam tegnap virágot a páromtól, mert megcsal…hát persze biztosan így van, mert soha máskor nem szokott virágot hozni, csak ha kikönyörgöm…most meg csak úgy spontán, magától hozta…tuti azért ilyen figyelmes velem, mert bűntudata van…de nem sikerül elterelnie a figyelmem a kis sunyiságáról…engem nem lehet átverni…te jó ég, hát ez azt jelenti, hogy tök hülyének néz engem….hogy merészeli ezt tenni velem?!

és máris stresszes vagy…nem is kicsit. És ez a történet nem áll itt meg. Nem ám! A fejedben megszőtt sztorit megpróbálod ráerőszakolni a valóságra. Hazamész és előveszed a párod, a fejéhez vágod a virágcsokrot, gonoszkodsz vele, bünteted. Ő először értetlenül magyarázkodik, hiszen csak jókedvű volt és szerette volna ezt átadni valahogyan neked is, ezért vett egy csokor virágot hazaúton. Majd mentegőzik, aztán megsértődik (jogosan) és rádvágja az ajtót, hogy ne szekáld tovább….persze virágot többet nem hoz. Nyilván, nem akar több vitát.

A stressz persze egyre fokozódik…és mostmár nem csak Te vagy stresszes, hanem a párod is.

Telik-múlik az idő, te őrlődsz még egy kicsit magadban, majd a sztorinak vége, kedélyek lenyugszanak, új nap virrad.
És minden kezdődik elölről.

Ma reggel azzal a gondolattal ébredsz, hogy már megint halmokban áll a mosatlan edény a mosogatóban, mert a párod sosem hajlandó segíteni Neked és egy cselédnek tekint…

Ez sosem ér véget, az agyad kontrollálatlanul és végtelen mennyiségben állítja elő Neked a történeteket, hogy elfoglalja magát és Téged is.

Egyetlen megoldás van! Abbahagyod ezt! Nem adsz többé hitelt a gondolataidnak. Amint látod nem is túl megbízhatóak. Össze-vissza fecsegnek, mint a pletykás vénasszonyok, akiknek egyetlen szórakozásuk, hogy szart kavarjanak.

Ha nem megy egyedül, itt és itt találsz segítséget.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress