A “nem vagyok elég jó” énrész gyógyítása

Nagyon nehéz elkerülni azt, hogy ne fejezzük ki elégedetlenségünket önmagunk egészével vagy részeivel kapcsolatban. Főleg, amikor rosszabbra fordulnak a dolgok. Nem sikerül egy eladás, nem arat sikert a vevők körében egy poszt vagy a honlapot lehúzzák a marketinges facebook csoportban.

De az is lehet, hogy a családunk vagy a barátaink véleménye alapján tartjuk magunkat kevésébé értékesnek.

A fejünkben megy a belső monológ: “már megint hülyeséget csináltam”, “tudtam, hogy úgyse fog sikerülni”, “tök béna vagyok, az egészet abba kéne hagynom”

Még ha igaz is, hogy éppen kudarcot vallottunk vagy elvárásainkhoz képest alulteljesítettünk, ezek is mi vagyunk. Azok a részeink, amelyek nem elég jók szintén hozzánk tartoznak és elfogadásra várnak.

Ilyen lehet a szétszórt részünk, a folyton késő részünk, a rossz helyesíró vagy a hirtelen dührohamot kapó részünk is. Ha nem fogadjuk el ezeket a magunkénak, sosem lehetünk békében. Érhetünk el bármekkora sikereket ezen részeink letagadásával, az elégedettséget akkor sem fogjuk megtapasztalni a végén. Hiszen döntéseink nem önmagunk örömét és boldogságát célozzák, hanem próbálnak megfelelni a külvilág ítéleteinek. Amíg nem vagyunk elég jók önmagunknak, ,mindenáron bizonyítani akaruk a világnak.

Leave a Reply

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress