A terapeuta is ember
  • 2015-02-28
  • |
  • blog
  • |

A terapeuta is ember

A félreértések elkerülése végett jobb, ha már az elején tisztázzuk, hogy ez nem panasz és nem várok se megértést se semmi mást. Azért írom ezt a bejegyzést, mert többször meglepődve hallják tőlem a konzultációra járók, hogy én se vagyok különb náluk.

Már miért is lennék, hiszen én is egy ember vagyok…

Nekem is vannak problémáim, gondjaim és félelemeim, nekem is le kell számolnom a saját démonjaimmal és túl kell lépnem a korlátaimon. Az élet számomra is erről szól, ugyanúgy mint Neked. Vagyis talán annyiban vagyunk mások, hogy én mostmár ezt ennyi önismereti munka és tudattágítás után örömmel teszem, élvezem a nehezebb időszakokat is. De én is tudok vak lenni a valóságra és halogatni a felismeréseket, változásokat. Halogatásban mellesleg különösen jó vagyok… Még akkor is, amikor teljesen tisztában vagyok azzal, hogy magamnak okozom az elhúzódó konfliktust, megteszem. Mert néha nem jött még el az ideje a megoldásnak, vagy nekem kell még erőt gyűjteni…ki tudja? Mostmár nem okolom magam ezért, kivárom a megfelelő pillanatot. Talán a türelmem mégis fejlődőképes. :)

És hogy mégis hogyan lehetek ily tökéletlenül is terapeuta?

Mert megvan az a képességem, hogy félreteszem a saját történetemet arra az időre, amíg nálam vagy. Akkor csak te létezel, a te sztorid. Én is abban mélyedek el, nem a saját életemben.

Aztán a tanfolyamokon megszerzett tudás is a rendelkezésemre áll. Ez ad egy vezérfonalat, hogy ne tévedjek el. Ezt ugyan rugalmasan kezelem, de bármikor van hova nyúlnom, ha szükséges.

Jó empatikus készséggel rendelkezem. Továbbá a saját problémáim és hibáim felismerése és azok elfogadása hatására sokkal együttérzőbb és elfogadóbb vagyok Veled is.

Érdekel a történeted, szívesen hallgatlak, örömmel beszélgetek és adok útmutatást. És ugye, amelyik munkában benne van a lelkesedés és a szeretet, az minőségivé teszi azt.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress