• 2015-02-24
  • |
  • blog
  • |

A Theta-Life coach válaszol: Hogyan legyek szabad és boldog?

Kezdjük azzal, hogy miért is nem vagy az…

a0ee4e26ac60aca641464a81ec853962

Nagyon egyszerű a válasz, mert páncélba vagy koporsóba kényszeríted magad…Bezárkózol, és közben azt képzeled a világ, a többiek, a körülmények miatt nem élhetsz szabadon a vágyaidat követve, nem teheted azt, amit szeretnél, nem mondhatod, amit gondolsz és legfőképp nem mutathatod meg másoknak, amit érzel. Fogoly vagy a saját életedben…a saját fejedben.

Nemcsak az okot egyszerű megtalálni, hanem a megoldás is kézenfekvő. Nem számít mi történik, te követed, amit a szíved súg. Ennyi az egész.

Hogy miért roppant nehéz megvalósítani ezt a végtelenül egyszerű dolgot?

Mert mindenki védekezik, folyamatosan és megállás nélkül másról se szól az életünk, minthogy elkerüljük, hogy a számunkra oly kedves énünkön sérülés essen.

Persze, de ha nem tesszük, akkor beszólhatnak és leszólhatnak, kigúnyolhatnak és kinevethetnek!

Na és akkor mi van?! Ez is része a paklinak…enélkül sosem lehetsz szabad. Együtt kell élned a sebezhetőségeddel, sőt mi több, örülnöd is kell neki, hiszen innen tudod, hogy mostmár valójában érzel. Amíg nem hagyod, hogy elérjen a fájdalom, amikor valaki megbánt, addig nem leszel szabad és nem leszel önmagad…ergó boldog sem leszel.

Nekem sem megy mindig és nem is könnyű hagyni, hogy megtörténjen. Sokszor még belecsúszok a régi rutinba és csípőből visszatüzelek, mikor úgy érzem támadás ért. Vagy szimplán visszahúzódom a csigaházamba és már nem is tudom mit akarok, megkérdőjelezek vágyakat, gondolatokat, érzéseket. De ha már megvan a szándékod, hogy szabaddá teszed magad és elkezdesz próbálkozni, rá fogsz jönni, hogy sokkal kevesebb erőfeszítésedbe kerül feldolgozni a fájdalmat, mint folyamatosan energiával ellátni a védelmi rendszered és állandóan azt figyelni, azt keresni ki és honnan fog lecsapni rád. Elengedheted magad, nem kell résen lenned és radarozni a környezetet, az embereket, hogy biztonságos-e megszólalnod, megtenned, felvállalnod ami éppen ott lakozik a szívedben. Nem kell azon morfondíroznod, hogy elég jók-e a gondolataid és tetszik-e másoknak amit létrehozol, amit alkotsz. Csak élsz és boldog vagy azzal ami történik, még akkor is, amikor ez a fájdalom.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress