Amikor a férfi nem kívánja a szexet…

Amikor a férfi nem kívánja a szexet…

Azt hisszük, hogy meleg, vagy impotens. Pedig számos más oka is lehet ennek. Egyik kliensem ugyan nem ezzel a problémával érkezett hozzám, de a konzultáció során hamar fény derült arra is, hogy ő aztán nagyon jól megvan szeretkezés nélkül, habár van barátnője, akit szeret.

Ahogy végigpásztáztam, feltűnt, hogy gyakorlatilag nem volt aktív energetikailag a fején kívül semmelyik másik testrésze sem. Mintha nyaktól lefelé halott lett volna. Nem lepődött meg, mikor ezt a szeme elé tártam, habár ő ezt így még sosem fogalmazta meg magának. Annyit azonban ő is észrevett, hogy állandóan pörög az agya, mindent fejből, logikusan, praktikusan, objektíven akar eldönteni, átlátni. Nem tud az érzéseivel kapcsolatba kerülni, nem tud a szívére hagyatkozni, mindent meg akar érteni. És emiatt szinte semmi nem tudja lelkesíteni, nincsen igazán hobbija sem, csak végzi a dolgát rutinszerűen.

Ezen tünetek mögött kerestük az okokat és válaszokat a megértés érdekében. Sokminden előjött, de a legmélyén az anyai leválás elmaradása mutatkozott a legmakacsabb problémának. A kliens túl volt már egy házasságon és váláson is, érzelmileg viszont még mindig édesanyjához kötődött, az ő befolyása alatt állt. Természetesen ez ellen tudat alatt tiltakozott, folyamatosan igyekezett ennek ellenállni, de csak a fizikai szinten volt képes eltávolodni. Megoldásképpen szépen lassan leblokkolta magát érzelmileg, hogy az anyja ne tudjon hatással lenni rá. Ennek eredménye viszont az lett, hogy teljesen megszüntette érzelmeit, érzéseit és érzékelését a világgal szemben is.

Kizárni ugyanis egyetlen személy keltette hatásokat nem lehet. Vagy mindent érzékelek, vagy hosszú távon semmit sem fogok, úgy megkeményedek.  Ez érdektelenséghez, lehangoltsághoz, kiégéshez, kiüresedéshez vezet és ilyen állapotban már az olyan élvezeti források sem érdeklik az embert, mint a szex.

Ha most azt érzed, hogy te is elindultál ezen az úton, netán már a mélypontján vagy, akkor se aggódj, mert mindig minden megváltoztatható. Újra ki lehet nyílni a világ és mások felé és befogadni azt a sok nagyszerű dolgot, ami onnan érkezik. Igen, néha fájdalmas és szomorú tapasztalások is érkeznek majd, de ezzel együttvéve is sokkal boldogabb leszel ha nyitott maradsz. Egyetlen dolgot kell újra felfedezned magadban, az erődet és tudatosítani azt, hogy felnőtt vagy. Míg gyerekként az életed a szüleidtől függött csak bezárkózással tudtad megvédeni magad. De ma már nyugodtan kiléphetsz bármilyen kapcsolatból vagy helyzetből, amely ellened van.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress