Bruce Willis megmutatja hogyan legyél unalmas irodistából jófej pilóta

Bruce Willis megmutatja hogyan legyél unalmas irodistából jófej pilóta

Nem először és nem utoljára adták a TV-ben A kölyök című filmet, így ne aggódj, ha ezúttal lemaradtál a tanításról.

A szombati Gyógyítsd meg a gyermekkorod! workshopon az utolsó meditációnk a benső gyermekkel való kapcsolatfelvétel és a kapcsolat gyógyítása volt. Még aznap este belefutottam a TV-ben a fent említett filmbe és ugyan láttam már most mégis rácsodálkoztam, hogy Bruce Willis pontosan azt csinálja, amit mi a meditációnk során.

Kezdjük talán a végén!

Miért érdemes foglalkozni a gyermeki énünkkel és annak sérüléseivel?

Mert ez akár az egész jövőnket egy csodálatos álommá varázsolhatja.

Hogy gyakorlatiasabban is megmagyarázzam hadd hívjam segítségül Bruce-t, aki kiskorában pilóta akart lenni aztán meg kemény, mindenki által utált, bunkó üzletember lett belőle, akinek se kutyája se macskája és végtelenül magányosan tengeti napjait. Hát nem akarnám lelőni a sztori végét, de gondolom magadtól is sejted…

Persze ez a legvégső állapot, közben lesznek egyéb jutalmaid is. Például a nyitottság és közvetlenség, mely őszinte barátságokban, szeretetteljes párkapcsolatban és önmagad elfogadásában mutatkozik meg. Vagy az a mindent elsöprő magabiztos tekintet, ami senkiben nem hagy kétséget afelől, hogy tudod mit akarsz, tudod hova tartasz és Téged senki nem állíthat meg.

Legelőször lehet csak annyit érzel majd, hogy folyamatosan mosolyra húzódik a szád, bár semmi okod rá. Esetleg eltűnik az életedből a fásultság és fáradtság, amivel a napi feladataidat végzed. Még az is megtörténhet, hogy énekelve indulsz reggel munkába! Ugyanarra a munkahelyre, ahová eddig. 😉

Amikor már látod a célt és érzed magadban az erőt, amely a célig vezeti a lábadat, akkor nem gond, hogy még nem érted el, akkor nem gond, hogy még dolgozni kell érte, és még az sem gond, hogy nap mint nap kis lépésekben kell haladni. Mert ott van benned a biztos tudás, hogy oda fogsz érni és minden percét élvezni fogod annak az utazásnak.

Mit is csinált pontosan Bruce, hogy fafejű unalmas tanácsadóból jófej pilóta legyen?

 1. Elengedte az ellenállást!
  Hajlandó volt elkezdeni visszaemlékezni a gyermekkorára, az ott átélt élményekre, hogy megtudja, hol vesztette el kapcsolatát önmagával.
 2. Abbahagyta a tagadást!
  Beismerte, hogy valóban nem az az ember, akinek hinni szeretné magát és akivé valaha válni szeretett volna.
 3. Felelősséget vállalt a gyermeki énje létezéséért, sérüléseiért, vágyaiért és szükségleteiért.
  Szembesülni és beismerni önmagunknak saját korábbi sérüléseinket talán az egyik legnehezebb feladat. Ezáltal ugyanis felszínre engedünk olyan fájdalmakat, amelyeket nem véletlenül nyomtunk nagyon mélyre magunkban…anno feldolgozhatatlannak tűntek. Ezek a fájdalmak pedig egyben megnyugtatásra, védelemre, biztonságra és szeretetre irányuló szükségleteink kifejeződései is, mely által újra ugyanolyan sérülékennyé válunk mint gyermekként.
 4. Felnőtt énje képessé vált támogatás nyújtására, együttműködésre.
  Amikor az előző 3 pont teljesül, akkor a felnőtt megértése és támogatása az, ami kihozza a gyermeki ént a megrekedt állapotból. A gyermeki én akkor sérül, mikor adott pillanatban a szükségleteire nem érkezik megfelelő válasz a környezetéből. Vagy semmilyen válasz nincs vagy elutasító reakció van. Később a felnőtt én újraélve a gyermekkori traumákat és nehézségeket képes az erejével és tisztánlátásával a gyermeki én gyógyítására. Megadja azt a szeretetet, információt, értelmet, ölelést és támaszt, ami gyermekként hiányzott.
 5. A végén feladta.
  Most azt hiszed viccelek, pedig tényleg így volt. Feladta, hogy megváltoztassa a múltat. Elfogadta, hogy bár ő mindent megtett – odaadta az összes szeretetét, erejét és együttérzését a gyermeki énjének, aki ettől megerősödve és megújulva élhetett tovább – a múlt történései mégis ugyanazok maradtak. Az a belső erő viszont, amit visszaadott gyermeki énjének végérvényesen beépült személyiségébe és így felnőtt énje letehette a páncélját és az összes védelmi fegyverét. És mikor ebben a békében megérkezett a jelen pillanatba a jövő már magától átalakult.

Kíváncsi vagy mit tehetsz Te anélkül, hogy fizikai valójában megidéznéd életedbe a gyermekkori énedet?

Pontosan azt, amit Bruce, csak a képzeletedet hívod hozzá segítségül! Persze szívesen végigvezetlek rajta én is egy mini konzultáció keretében, ha úgy érzed egyedül nem megy. 😉

Akár az e-könyvemmel is kezdheted!

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress