Elfogadás, te csodás
  • 2015-04-04
  • |
  • blog
  • |

Elfogadás, te csodás

A múltkori elvárásokról szóló bejegyzésem kapcsán jutott eszembe, hogy látszólag az elfogadás is ellenkezik a teremtéssel. A legtöbb ember azt gondolja (sokáig én is közéjük tartoztam), hogy az elfogadással belenyugszik a helyzetébe és semmi másra nem fog vágyni, mint ami már a jelenben is van, eléldegél a langyosban motiváltság nélkül.

Csakhogy az elfogadás nem beletörődés vagy feladás! Egyáltalán nem!

Az elfogadás egy belül létrejövő békés állapot, melyben nyugtázzuk, hogy ami megtörtént megtörtént, mindegy már hogy hogyan és miért, mert az a múlt, egy időszak, mely lezárult. Ilyenkor nincsenek bennünk kérdőjelek vagy kétségek a történtekkel kapcsolatban, nem próbáljuk illúziók gyártásával megszépíteni a helyzetünket vagy önsajnálatba burkolózva elodázni a továbblépést.

Sokan kérdezitek, hogy hogyan kell elfogadni, mit kell tenni?

Leginkább semmit sem! :) Azt veszem észre, hogy mikor feladom a szenvedést, a belső harcot a megváltoztathatatlannal szemben, automatikusan létrejön az elfogadás állapota. Mikor abbahagyom az erőlködést, hogy megváltoztassam ami van, magától átalakul a helyzet. Megoldódik.

Különös dolog, hogy pont mikor már nem akarsz változást, akkor következik be. Érthetetlen, de igaz, hogy az elfogadás állapota nélkül nem jön létre változás.

Először én sem értettem hogyan lehet ez…pedig logikus. Általában amikor nem tetszik a jelenem, akkor folyamatosan arra gondolok és azon tipródok, hogy miért ilyen, mivel idéztem elő, mi az oka, miért velem történt és mi a baj vele, mi nem jó benne…folyamatosan a problémás helyzetet elemzem és folyamatosan azt vizualizálom. Egyszerűen újrateremtem a problémás állapotot. Mikor feladom ezt a harcot, és a figyelmem elviszem a problémáról, az végre megszünhet létezni. Végre létrejöhet valami más, egy új jelen.

És hogy mit tehetsz azért, hogy az új jelen ne csak új, hanem szép is legyen?

Higgy benne, hogy bármikor bárhonnan fordíthatsz a helyzeteden. Hogy a világ érted van és nem ellened! Hogy amit egyszer létrehoztál és megcsináltál, azt még egyszer meg tudod tenni, sőt még annál is jobban meg tudod, akkor is ha most éppen mélypont van. Hogyha járni meg tudtál tanulni a tehetetlenség állapotából, akkor most is fel tudsz állni a kiszolgáltatottságból. Merni kell a múltat lezárni sajnálkozás és töprengés nélkül és bízni abban, hogy képes vagy! Ha ez megy, akkor nem kell vitatkozni a múlttal, nem kell sajnálni magad vagy a jelened, mert ott van a kezedben egy új jövő lehetősége.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress