És ha kiröhögnek, akkor mi van?
  • 2015-04-01
  • |
  • blog
  • |

És ha kiröhögnek, akkor mi van?

Sokszor annyira irigylem az apróságokat, nekik bármit lehet csinálni, akkor is aranyosak és szeretnivalóak maradnak. Egy gyerek bármikor hülyét csinálhat magából, énekelhet szörnyű hangon a nagyközönségnek vagy váratlan örömujjongásban törhet ki a járda közepén, sőt még visonghat is az esőcseppekért kapdosva. Senki nem fogja hülyének nézni. Természetes, hogy egy gyerek bármelyik pillanatban válthat hangulatot és élvezheti teljes valójában a pillanatot. Mikor ezt látom, sóvárgással a szívemben arra gondolok, milyen igazságtalan az élet, hogy felnőttként ezt nem lehet.

Szóval mi is a különbség gyerek és felnőtt között? A gyereknek miért lehet és nekem miért nem? Kicsit jobban belegondolva rájövök, hogy nekem is lehet, csak nem szokás. Mert a felnőttek komolyak, felelősségteljesek, sok fontos dolguk van, folyton rohannak és nincs idejük ilyen jelentéktelen dolgokra, mint az élet élvezetének megélése és annak őszinte kifejezése.  Nem fér bele a felnőttek imidzsébe…

Szerintem elszomorító, hogy felnőttként megfosztjuk magunkat az öröm ezen perceinek tiszta és önfeledt átélésétől olyan nevetséges indokokra hivatkozva, mint hogy “Én erre nem érek rá”, “Ehhez már öreg vagyok” vagy hogy “Ki fognak nevetni ”.

Csak azért mert felnőttem, dolgozom és pénzt keresek, még nem kell annyira komolyan venni magam. Ha nem is naponta, de időről-időre mindenképpen lazíthatok kicsit, bolondozhatok vagy akár hülyét is csinálhatok magamból. Belehalni nem fogok! Sőt! A nevetés az egyik legjobb gyógyszer! Lelki bajokra, stresszre, feszültségre mindenképpen!

És ha emiatt kiröhögnek, akkor mi van? Hát nevess velük te is!

Engedd el magad és nevess teljes szívedből, a lelked mélyéből bármikor, bárhol is vagy!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress