Gyógyítsd magad meseírással!
  • 2015-02-17
  • |
  • blog
  • |

Gyógyítsd magad meseírással!

Előfordul, hogy zaklatott vagy és fogalmad sincs miért? Álmatlanul forgolódsz az ágyban napokig? Feszült az egész tested? Gombóc van a torkodban? Vagy a szívedet nyomja valami?

Először is javaslok egy kis, vagyis inkább sok testmozgást! Az erőteljes fizikai igénybevétel során levezeted a felgyülemlett feszültséget, haragot vagy stresszt és kapsz egy nyugodt, ellazult testet. Máris sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben!

Itt ne állj meg!

Ürítsd ki a fejedet is és ismerd meg a lelkedet! Ehhez pedig javaslom a meseírást. Ne tiltakozz zsigerből, írni mindenki tud, végülis nem kell, hogy egy bestseller legyen…legalábbis nem elsőre. :)

Néhány szabály van csak, amit mindenképpen be kell tartanod!

Az első és legfontosabb szabály, hogy ne saját magadról írj, ne az életedről, a múltadról vagy jövődről. Ne szerepeljenek benne az általad ismert és számodra fontos emberek, helyszínek, helyzetek. Hagyd szabadon szárnyalni a fantáziád, hogy azt hozza elő belőled, ami most még a mélyben szunnyad és álmaidban se mernéd elképzelni.

A második szabály, hogy ne gondolkozz. Ülj le egy üres papírral a kezedben, hunyd be a szemed és lélegezz mélyeket. Akkor kezdj csak el írni, mikor önkéntelenül megjelenik egy ötlet, egy gondolat vagy a főszereplő lelki szemeid előtt. Aztán csak írj, amíg el nem fogynak a mondatok. Ne ijedj meg, ha megakadsz, csak várj türelemesen…újra hunyd be a szemed és lélegezz tovább egyenletesen. Esetleg olvasd vissza amit írtál és hagyd, hogy maguktól folyjanak ki ujjaid közül újra a szavak.

A harmadik és egyben utolsó szabály, amit észben kell tartanod, hogy a történet mindenképpen megoldódik a végére. Ez nem azt jelenti, hogy te kierőszakolod a bonyodalmakat és hogy mikor és hogyan jut el a főhős a boldogsághoz, hanem hogy addig hagyod dolgozni a tudatalattid, amíg feldobja az összes ott rejtőző kreatív tudást, amivel elvezetheted a főhőst a megoldáshoz.

Ezek után már semmi más dolgod nincs, mint átolvasni a mesédet ahányszor csak jól esik és engedni, hogy maguktól utolérjenek a felismerések a legváratlanabb pillanatokban. Csak leld kedved a saját mesédben és kreativitásodban, nevess nagyokat vagy érzékenyülj el, válj eggyé a meséddel, hisz a meséd is Te vagy.

Ha szeretnél egy példát olvasni, ismerkedj meg Mr. Paddy-vel. 😉

A meseírás ötlete nem az enyém, egy másik oldalról lestem el, kipróbáltam és megosztottam Veled saját tapasztalatimat, mert nagyon hasznos módszernek találtam, amit otthon, egyedül is könnyedén elvégezhetsz. Ha mégis társaságra vágynál, itt olvashatsz a varázsmese tanfolyamokról!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress