Ismerd meg az űrhajódat! – az egészséges életmód alapjai
 • 2016-06-16
 • |
 • blog
 • |

Ismerd meg az űrhajódat! – az egészséges életmód alapjai

Egészségünk alapja a testünkkel való kapcsolatunk…erről szól a következő mese.

Tudtad, hogy egy cuki kis űrhajón érkeztél a Földre?

Nem, ugye? Pedig egy Test nevű űrhajó hozott el téged a földi formák világába, és ha ezeket a sorokat most saját szemedein keresztül olvasod biztos lehetsz benne, hogy még mindig megvan a szuper kis űrhajód! :)

A Test nevű űrhajót nagyon sok, különféle formában készítik, a tied az Emberi-nek nevezett csoportba tartozik. Ez meghatároz néhány alapvető dolgot, mint például, hogy 2 füled, 2 karod és 2 lábod van. Másból is van kettő tudom, de most mindent nem lehet itt felsorolni. Egy anatómiai atlasz segítségével viszont számba veheted az összes alkatrészedet. Van bőven, ne legyél rest utánajárni! Amit fontos itt megjegyezni, hogy a sok testrészed és belső szerved pontosan ugyanolyan elven működik, mint az összes többi Emberi csoportba tartozó egyedi kis űrhajó.

Bizony, az Emberi csoportba csupa különleges, egyedi Test-ek tartoznak, melyek az érkezéskor kezdik el felvenni a végleges alakjukat. Mivel nagyon fontos az űrhajó az utazásod szemponjából éveket tölthetsz ennek a kialakításával…sőt abban a szerencsében van részed, hogy egészen az űrhajó végső elromlásáig képes vagy csinosítgatni ennek a formáját.

Érkezéskor az űrhajó eléggé elveszett, mert nem nagyon tudod, hogyan kell írányítani, így tapasztalt szakemberek segítenek neked. Őket gyakran hívják szülőknek, nevelőknek, testvéreknek vagy simán felnőtteknek. A felnőttség pusztán arra utal, hogy tapasztalatuk van az űrhajó vezetésében. Sajnos ez nem mindig jelent minőségi és felelősségteljes irányítást, így nem árt ha felnőttként majd újragondolod, amit az űrhajókról gyerekkorban tanultál.

Ohh, igen, ezt eddig nem is mondtam…mikor még kezdő űrhajó-vezető vagy, gyereknek neveznek téged.

Tehát gyerekként elkezded összehangolni a létezésedet az űrhajóddal, mivel a Földön csak ennek a segítségével tudsz tapasztalatokat szerezni. Olyan ez, mint egy szkafander, amit sosem vehetsz le, amíg a Földön vagy.

Ez az összehangolódás beletelik egy pár évbe. Ezalatt megtanulod komplikációk nélkül oda reptetni az űrhajót, ahova szeretnéd, olyan sebességgel haladni, amit a maximális kapacitása éppen megenged, szóra tudod bírni, sőt értelmes szavak kifejezésére is alkalmassá teszed. A folyamat közben előfordulhat, hogy teljes mértékben azonosulsz az űrhajóddal és immáron úgy tekintesz rá, mintha te magad volnál az űrhajó. Ez nem csoda, mert ha űrhajó nélkül érkezel bárhova is a földi lakók egyszerűen figyelmen kívül hagynak. Olyan vagy számukra, mintha nem is léteznél.

Gyerekként arra is rájössz, hogy nagyon könnyű manipulálni a többieket azáltal, hogy manipulálod az űrhajót. Ha mondjuk túlhevíted a rendszert és ezért vörösen izzik a teljes Test, azt hihetik a felnőttek, hogy pihenésre van szükséged, mert ugye ők a Test-tel azonosítanak téged. Te persze közben nagyon jól elvagy, csak épp pár napot lógni akartál a bölcsiből…esetleg szerettél volna Anyával együtt tölteni több időt, több ölelésre vagy szeretgetésre vágytál. Egészen hamar rájöttél, hogy ezt az űrhajó megrongálásával nagyon könnyen elérheted…

Aztán szembesülnöd kellett vele, hogy az űrhajó akkor is el tud romlani, mikor nem akarod ezt elérni se pihenés se szeretgetés miatt. Egyszerűen csak nem úgy működik, ahogyan megszoktad. Nem gyorsul olyan jól, vagy extra segítséggel tud csak megfelelően működni.

Ilyen esetekre az űrhajót általában beviszik egy műhelybe, amit földi berkekben csak Orvosnak hívnak. Itt megállapítják a diagnózist, a hiba okát is megtippelik és ajánlanak hozzá megoldást is. Ez általában hatásos is szokott lenni. De nem mindig…vannak problémásabb űrhajók is, amelyekben úgy összegabalyodtak a vezetékek, hogy évek alatt se bogozza ki egy egész csapat felnőtt se.

Az űrhajóval egyre szorosabb lesz a viszonyod. Az évek múlásával, úgy hozzád nő, hogy természetesnek veszed a mindennapi jelenlétét, az összes funkcióját és segítő működését. Azzal tisztában vagy ugyan, hogy az űrhajód nélkül el kellene hagynod a Földet, mégsem érzed át mekkora ajándék, hogy az űrhajó nap mint nap elkísér utadon, bárhová mész veled tart, nem tiltakozik, nem duzzog, nem követelőzik csak robotol érted…és bár az űrhajód ezért sosem haragudna meg rád és nem szabotálná a létezésedet, a sok nemtörődömség végül mégis oda vezet, hogy az űrhajód tönkremegy.

Összeszedtem Neked, hogyan előzheted meg ezt vagy hogyan tehetsz azért, hogy helyreálljon az eredeti működés. Íme a legfontosabb tudnivalók a Test nevű űrhajó-típusról:

 • A Test üzemanyaga az energia => csak 100%-os energiaszint mellett tökéletes az űrhajó működése (persze azért 90%-on is jól megy még a gép… :) )
 • A Test képes önmaga hibáit kijavítani => ehhez szükséges az energiaszint helyreállítása
 • A Test formája és működése befolyásolható az űrhajó vezetője által => a gondolatok, amelyeket erőteljes érzelmek támogatnak alakítják a formát és a működést is (képszerű gondolatok is léteznek)
 • A Test mindig azt teszi, amit mondanak neki vagy amit kérnek tőle…ez akkor is így van, ha a vezető önmagában nem tudatosítja, hogy kérést vagy parancsot adott ki (nem árt növelni a tudatossági szintet, ha jó vezető akarsz lenni 😉 )
 • A Test érted jött létre, egész életedben érted él és dolgozik, sohasem állna az utadba vagy akadályozna hacsak nem kérted erre
 • A Test ugyan nagyon szorosan kapcsolódik hozzád, de nem egyenlő veled
 • Soha semmi okod nem lehet arra, hogy szégyenkezz a Test miatt – ez egy űrhajó, ami tökéletesen lett kitalálva és megalkotva arra, ami a dolga, azaz, hogy végigvigyen téged az életeden

További kérdésekkel a működés vagy állapot tekintetében nyugodtan fordulj a saját Test-edhez. Ez egy olyan intelligens űrhajó, ami mindenre tudja a választ önmagával kapcsolatban.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress