Lebuktattam a rózsaszín ködöt!
  • 2015-04-26
  • |
  • blog
  • |

Lebuktattam a rózsaszín ködöt!

Mostanában nagyon foglalkoztat ez a téma…kettőt találhattok miért! Na igen, érintve vagyok egy kezdődő szerelem hajnalán. :)

Nemrégen írtam egy bejegyzést arról, hogy milyen, amikor a képzeletemben szertefoszlik a lila köd illúzió és egy tudatosabb szerelem valósága váltja fel. A kérdés azonban továbbra sem hagyott nyugodni! Hogy mégis hogyan és miért esik bele ennyi ember ebbe az illuzionista világba, amelyben nem létezik más, csak a csodák és izgalmak, a röpködés a szerelem hátán, nélkülözve mindenféle földhöz ragadt problémás helyzetet.

És egyszercsak ráébredtem, hogy a rózsaszín lebegés nélkül nem is jönnének létre párkapcsolatok! Ez a periódus az, amely összekovácsolja valamelyest a partnereket, hogy a lila köd után legyen kedvük igazán megismerni egymást, küzdeni egymásért a hibák és hiányosságok ellenére is. Ha kihagynák a vak szerelem időszakát vajmi kevés pár igyekezne a közös életét kialakítani, amely, mint tudjuk nem kevés áldozattal (mármin pusztán egónk feláldozásával) és küzdelemmel (leginkább belső harcok önmagunkkal) jár.

A rózsaszín szemüveg segít, hogy közelebb kerülj a másikhoz. A sok együtt töltött idő, még ha nem is a teljes valóságot mutatja, lehetőséget ad a másikra hangolódásra, együttérzés és kötődés kialakulására. Ez az örömteli időszak rengeteg energiát ad, feltölti a leharcolt tartalékaidat, erőt ad a folytatáshoz.

Kialakítani a mindennapi rutint és párként összehangolódni mindenképpen súrlódásokkal és nehézségekkel jár. Hogy ezt a tudatosságod vagy a rózsaszín szemüveged segít elviselni és átvészelni, teljesen mindegy. Jó esetben mindkét út ugyanoda vezet…egy boldog, harmónikus párkapcsolathoz, amelyben kölcsönös tisztelet, szeretet és elmélyült szerelem van a partnerek között.

Azt azonban mindkét esetben tartsd szem előtt, hogy egyetlen értelme van kapcsolatban lenned valakivel, mégpedig az, hogy szereted. Teljes szívvel, egész lényeddel.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress