Mi marad, amikor a rózsaszín köd szétoszlik?
  • 2015-03-17
  • |
  • blog
  • |

Mi marad, amikor a rózsaszín köd szétoszlik?

Kezdek rájönni, hogy mennyi téves sztori kering a fejemben a szerelemről, így hogy egyre közelebb vagyok az érzéshez. Itt van például ez a rózsaszín szemüveg vagy lila köd élmény…vagyis éppenhogy az a problémám, hogy nincs. Vagyis nem úgy, ahogy, azt elképzeltem és korábban megéltem…

Milyen az a felnőtt szerelem, amiben már nem a tökéletes illúziót keresed?

Valóságos, nagyon is valóságos…olyannyira, hogy már az elején fájdalmas és küzdelmes. Legalábbis annak tűnhet, ha az ember lánya a folyamatos lebegés állapotára számít. Velem ez történt.

Talán nem vagyok egyedül azzal a gondolattal a fejemben, hogy onnan ismerhető fel az igazi, nagy szerelem, ha el tud vinni ebbe a felemelő, rózsaszínű állapotba, ahol minden tökéletes, semmi nem zavar, minden működik és csodálatos a létezés. És ez így is van.

DE….ez az állapot már az elején sem állandó. Nem tart se hónapokig, se hetekig… évekig meg végképp nem. Napokig, órákig talán. Aztán visszahuppan az ember a valóságba és szembenéz a másik és önmaga tökéletlenségével.

Ne gondold, hogy ez pesszimizmus, mert ez az állapot is lehet gyönyörű. Amikor megtapasztalod önmagad és a másik sebezhetőségét és meglátod a teljes embert minden félelmével, bizonytalanságával, szomorúságával együtt. És ekkor beleszerethetsz a sötét oldalába…meg a sajátodba is.

A hibát én ott követtem el, hogy arra számítottam az elején minden szép és jó lesz és majd aztán jönnek persze megoldandók, konfliktusok, de a kezdet tökéletesen idilli mellőzve mindenféle nézeteltérést, kellemetlen helyzetet. Így csalódás ért…de hála az égnek egy olyan férfit kaptam magam mellé, aki felvilágosított, hogy a kapcsolatoknak pont a legeleje rázós. Ilyenkor még sok a váratlanul előbukkanó érzelmi zűrzavar, amit kellő őszinteséggel, elfogadással és tudatossággal át lehet hidalni, és a másik okolása nélkül saját magunk felelősségét vállalva meg lehet oldani. Ha nem használjuk a rózsaszín szemüveget a hibák és zavaró tényezők elfedésére, sokkal hamarabb kerülünk összhangba. Ha természetesnek vesszük, hogy a kapcsolat elején sem állandó a lila köd és hagyjuk, hogy az ilyenkor bennünk felmerülő gondok megjelenhessenek és tisztázásra kerülhessenek, egyre mélyülő intimitást fogunk megtapasztalni a kapcsolatban…ennek pedig automatikusan erősödő szerelem és egyre hosszabban tartó felemelő lebegés érzés lesz az erdeménye.

És hogy akkor honnan lehet tudni, hogy ő-e az igazi? Ha a kezdeti időszakot sikerült egymást támogatva átvészelni és kialakítani a harmóniát, akkor nagy valószínűséggel ő az. Mert akkor megérte neked is és neki is az erőfeszítést a közös hullámhossz megtalálása és az arra való ráhangolódás. És az ember csak azért tesz meg ennyi erőfeszítést, akiért érdemes. Csak akkor nem adja fel, ha a szívében van a másik már az első perctől kezdve. Ha bele tudsz szeretni a valóságba, a másik teljes lényébe, akkor megtaláltad az igazit. A kérdés már csak az, hogy mersz-e szerelmes lenni a valóságba…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress