Minden férfi álma az erős gyengéd nő
  • 2016-09-19
  • |
  • blog
  • |

Minden férfi álma az erős gyengéd nő

Na jó, lehet ez inkább minden nő álma. Nyilván csak a szőke herceg meg a fehér ruha után, mikor felébred Csipkerózsika álmából és rájön, hogy a herceg továbbállt vagy elaludt a bőrfotelben…netán a legrosszabb…időközben lelki roncs lett.

Ami a nőnek örömet okoz az a férfinek sem lehet rossz, sőt. Ami pedig a nőt boldogtalanná teszi az garantáltan árt a férfi lelkének és egészségének is. Legalábbis a hozzám eljutó férjek beszámolóiból ezt szoktam kihámozni...és tudom hogy a női praktika, bosszú és kegyetlenség nem légből kapott fogalmak. Valljuk be nőtársak, hogy nagyon tudunk gonoszkodni, ha sértve érezzük magunkat és jogosnak ítéljük meg a dolgot. (Igen, a férfiak is tudnak, de ez a cikk most nem róluk szól.)

Sajnos elég gyakran hallok arról, hogy ennek esnek áldozatul férfiak és nők egyaránt, mert a háborgó és sértett női lélek nem kíméli sorstársait sem. A nagy belső káoszban ellenséggé válhat bárki, még a legjobb barátnő is, ha netán olyat mond vagy tesz, amivel kicsit a tyúkszemünkre lép.

Nyilván vannak egyéni sorsok és egyedi esetek, de én arra jutottam általánosságban egyetlen okra vezethető vissza ez a kétségbeesésből elkövetett vagdalkozás. Van a felszínen különböző problémák mélyén egy közös pont, ez pedig nem más, mint az elveszettség okozta bizonytalanság. Amikor bizonytalan vagy, akkor kivont karddal jársz-kelsz és mindenhol veszélyt sejtesz. Elég egy furcsa hangsúly és a vészharang máris megkondul a fejedben, te pedig gondolkozás nélkül lecsapsz.

Sajnos nincs minta arra, hogyan lehet nőként élni, dolgozni, boldogulni és boldognak lenni ebben a korban, amikor a női és férfi szerepek összemosódnak, felcserélődnek, naponta változhatnak. Anyáink korában kikövezett úton haladtak előre a fiatal lányok az anyává válásig, amit a legtöbben akkor a női lét legmagasabb és talán egyetlen igazi beteljesedésének is tartottak. Manapság már erősen megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban és a nők még egymással is képesek vérre menő harcot vívni az igazság megtalálása kapcsán. Na nem mintha létezne egyetlen igazság vagy egyetlen helyes és valóban beteljesedést hozó út. És ez itt a probléma. Hogy a régi úton járók idővel rájönnek, hogy tévedtek, de már úgy érzik késő bevallani vagy cselekedni, az új utat keresők pedig félnek a tévedésektől, félnek az idő múlásától, félnek a kereséstől és leginkább félnek önmaguk felvállalásától.

A mai kor nőinek legnagyobb feladata harmóniába kerülni önmagukkal és az őket körülvevő világgal. Ehhez pedig az önismereten és az öngyógyításon át vezet az út. Észnélkül követni a régi utat nincs értelme, mint ahogy dacból vagy félelemből kerülni azt szintén értelmetlen. Egyetlen módja annak, hogy minden nő a saját boldogságának útját járja az, ha felfedezi önnön nőiességét és minden szerepét ezen keresztül éli és valósítja meg. 

Amikor már ismerem a lelkem legmélyét és azzal együtt elfogadom azt, aki vagyok nincsen szükségem külső megerősítésre. Erős vagyok.

Amikor érzem magamban az erőt, amelynek hatását kipróbáltam, megtapasztaltam és megismertem, akkor tudom, hogy ez bármikor elérhető, de nincs mindig szükségem rá. Lehetek gyengéd.

És ekkor önkéntelenül és akaratlanul élvezni fogom önmagam, az életem, az egész létezést.

Nekem sem 2 perc volt ezt megtanulni, de mostmár állok olyan jól, hogy neked is tudjak ebben segíteni. Ha szeretnéd, akkor itt jelentkezhetsz.

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress