Na most akkor legyenek elvárásaim vagy sem?!
  • 2015-03-29
  • |
  • blog
  • |

Na most akkor legyenek elvárásaim vagy sem?!

Nem tudom te hogy vagy vele, de engem kicsit összezavart két sokat hangoztatott és egyaránt népszerű nézet!

  1. Egyrészt könyvek és guruk tanítják, hogy ne legyenek elvárásaim, mert az nem szép dolog és különben sem az a valóság és egyébként meg minden jó ahogy van és minden úgy történik, ahogy lennie kell. Ezek alapján tehát amikor valami nem az elvárásaim szerint alakul, akkor elégedetlenségem oka az, hogy volt elvárásom…logikusan meg kell szüntetni az elvárásokat és probléma megoldva. Pofonegyszerű!
  2. Másrészt viszont hasonló számú könyv és tanító állítja, hogy megteremthetjük a valóságunkat, vagyis egészen konkrétan azt állítják, hogy ez nem egy lehetőség, hanem az igazság. Sőt minél konkrétabban el tudom képzelni amire vágyom, annál valószínűbb, hogy annak megfelelően valósul meg. Király! Akkor teremtsünk…

..na és itt lép a képbe az én problémám, hogy mégis hogyan teremtek bármit is, ha nem várok el semmit.

Szerintem ugyanis amikor elképzelem amit szeretnék lesznek elvárásaim. Ha például vizualizálom, hogy kertes házban élek családos emberként, akkor máris teremtettem magamnak számtalan elvárást…mint például, hogy sok pénzem legyen, ne lakásom legyen, legyen párom, aki megkéri a kezem és gyerekeket akar tőlem, stb…

Természetesen ezzel nincs is semmi probléma, mindenki elvárja, hogy a vágyai teljesülnek elképzelései szerint. Elvárások nélkül megalkudnánk kevesebbel, mint amit megérdemlünk, mint amire vágyunk, mint amire képesek vagyunk!

Rájöttem hát, hogy elvárásaimmal semmi gond mindaddig, amíg rám és az életemre irányulnak és nem aggódom a hogyan és mikor miatt.

Ha nem várom el, hogy X.Y. legyen az a partner, aki feleségül vesz, akkor továbbra is elégedett és kiegyensúlyozott maradok, békében a valósággal, de továbbra is elvárva, hogy feleséggé és anyává válok….talán másvalaki oldalán vagy csak pár év múlva.

Na igen, aztán persze jön a kérdés, hogy ha én X.Y.-ba vagyok szerelmes és nem akarom elhagyni amiatt, mert nem akar feleségül venni, akkor mi van? Akkor az van, hogy valamiért jó neked ez a helyzet és el kell kezdeni belül megvizsgálni, hogy miért ragaszkodsz ahhoz a párhoz, akivel nem teljesülhetnek az álmaid. Valóban akarod az álmod? Vagy csak szépnek tűnik, de igazából nem erre vágysz? Esetleg félsz a beteljesüléstől? Félsz a következményektől, a felelősségtől? Keresd meg belül a válaszokat és megoldódik a helyzeted!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress