Kávézunk?

Sokszor látom, hogy ott a tehetség és az ambíció az emberekben, az álmok mégis álmok maradnak. Mintha nem is hinnék el, hogy a való életben is lehetséges az, ami a filmekben. A multis irodából nézve a világ nagyon leegyszerűsítettnek tűnt számomra is. Mindenről tudtam hogyan működik, még arról is, amihez soha semmi közöm nem volt korábban. Ezért nem mozdul meg a legtöbb ember, mert fejben lejátszik mindent majd nem kezd bele semmibe.

Azt hiszem nálam örökletes tulajdonság, hogy kellő motiváció mellett “ész nélkül” belevágok a céljaim megvalósításába. Vicces, hogy ezek után tudatos tervezést akarok tanítani Neked. :) De nekem így legalább első kézből van tapasztalom arról is, hogyan mennek a dolgok tervezés nélkül. Ezt kifejteni most kevés a hely, de szívesen elmesélem Neked egy kávé mellett, ha érdekel.

My Post (14)Ma már ezt a fajta bátorságot jól tudom ötvözni a tervezettséggel, amely együtt nagyon jól működik. A tervezés nem jelentheti a rugalmasság hiányát, a spontaneitásnak is fontos szerepe van. Ebben is törekedni kell egy egyensúlyra. De az egyensúly nem egy állandó. Inkább folyamatos egyensúlyozás figyelve egyszerre Önmagadra és a külvilágra.

A legtöbb vállalkozás azért bukik el vagy reked meg egy szinten, mert a vállalkozó nem hajlandó a változásra. Én abba buktam bele, hogy egy olyan cél megvalósulásához ragaszkodtam, amelynek belülről már nem volt jelentősége számomra. De fejben még hittem a sikerében. A vállalkozó legerősebb fegyvere a siker útján így az önismerete lesz.

Vállalkozni egy külön szakma. Ami azt jelenti, hogy két dolog kell hozzá: tudás + képességek/készségek. Nem kell megijedni, ha nem üzleti suliba jártál, mert az életed minden egyes területén szerzett tapasztalatodnak van értéke, amelyet kicsit átalakítva felhasználhatsz. Egy nagyon alap pénzügyi tervhez csak józan paraszti ész szükséges. Ha érted a logikáját, egy kockás füzetbe is össze tudod írni. Persze mire mindenre magadtól rájössz, elmegy vele elég sok idő. De nem lehetetlen, hogy megtanuld és megértsd.

Ebből indulok ki, amikor a mastermind csoportokat létrehozom. Elmondom a logikát, a tudás szükséges részét, majd beletesszük az összes résztvevő összes képességét és mindenkinek lesz egy működő vállalkozása.

Ha ilyen egyszerű lenne mindenki vállalkozna…hát nem, mert a vállalkozáshoz ennél több kell. Vállalkozni egy életforma sokféle lehetőséggel és sokféle kihívással. Ezekről is szívesen mesélek Neked.

A beszélgetés nem kötelez semmire, de biztos, hogy jót tesz majd Neked. Akik eddig beszélgettek velem, ezért érezték jól magukat:

Nyugtató. Magabiztos. Hiteles. Konkrét. Rávezető. Finoman közelít. Új perspektíva. Motiválás. Támogatás. Könnyedség. Bizalom. Figyelem. Empátia. Felvállalás. Kibillentés. Rámutatás. Más nézőpontok elfogadása. Belehelyezkedés. Felülemelkedés. Közös energiák. Egymástól tanulás. Vélemény nyilvánítás. Megosztás.

Mikor érsz rá egy kávéra?

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress