ThetaHealing® vs Life-Coaching
  • 2015-01-31
  • |
  • blog
  • |

ThetaHealing® vs Life-Coaching

Először is szögezzük le ez nem egy harc. Se a fent említett két módszer között, se bármelyik másik terápiás, segítő, támogató technika között nem kellene, hogy legyen verseny. Nincs olyan hogy egyértelműen jobb vagy rosszabb valamelyik módszer; olyan van, hogy nekem az egyik jobban működik, mert közelebb áll a személyiségemhez, hitemhez vagy beállítódásomhoz…meg olyan is van, hogy egyik terapeutával hatékonyabban tudok együttműködni mint a másikkal, mert könnyebben ráhangolódok és teljesen rá merem bízni magam. Mert vele vagyok egy hullámhosszon. Meg olyan is előfordul, hogy bizonyos problémáimra ezt használom, másokra pedig valamilyen más típusú segítséget; vagy hogy mikor nagyon nagy a baj egyszerre veszek igénybe többféle támogatást. Ami nekem beválik, a barátaimnak vagy a páromnak lehet nem fog. Kár erőltetni ezért bármit is; hagyni kell mindenkinek, hogy ráérezzen a saját módszerére, a saját idejére és a saját segítőjére.

Minden terápiás módszernek ugyanaz a célja: eljuttatni Téged oda, ahova menni szeretnél! Minden terapeuta azzal dolgozik, ami számára a legtöbbet adta a saját útján. Így vált nekem szívem csücskévé a Life-coaching és a ThetaHealing®.

Szerintem a két módszer rendkívül hasonlóan működik és szépen kiegészíti egymást. Alapjában véve mindkettő egy beszélgetés, ahol a konzultációra érkező személy sok-sok kérdésen keresztül felismeri saját útvesztőit, tisztán és objektíven átlátja helyzetét és így képes megoldást találni problémáira. A ThetaHealing® segít kibogozni az érzelmi bonyodalmakat, lelki és mentális függőségeket és így egy eleve nyugodtabb, kisimultabb állapotból már tudatosan tervezheted meg a következő lépéseidet a Life-coaching eszközeivel.

Van úgy, hogy nem szükséges mindkét technika alkalmazása, vagy az is lehet, hogy eleve ellenállást érzel az egyikkel szemben, így az nem alkalmazható. Ilyenkor figyelembe veszem az igényeid és aszerint haladunk tovább. Nem kizárt, hogy érzelmi blokkot oldunk fel egy coaching ülésen, mint ahogy az sem, hogy megbeszéljük a “Hogyan tovább?” kérdéskörét egy ThetaHealing® konzultáció során. Ha pedig úgy érzem más típusú támogatásra van szükséged, arról is szólni fogok és ha tudok ajánlok szakértőt is a témában.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress