Rólam

Közgazdász, coach, szabadúszó marketinges és üzletfejlesztő. Mindez integrálódik mostani tevékenységemben egyéni vállalkozók támogatójaként. A segítés úgy látszik örök, bár a tartalma időről-időre változik.

Lassan 8 évvel ezelőtt mikor felmondtam, hogy a segítő pályára lépjek nagyon boldog voltam. Úgy gondoltam, rettentően egyszerű lesz megosztani azt a sok jót és bölcsességet, amit tanultam az emberekkel. Nem gondoltam, hogy nagy feladat lesz odáig eljutni, hogy egyáltalán elkezdhessek segíteni.

Aztán szembesültem vele, hogy nemFN2A8534 elég, hogy lett egy honlapom vagy írok néhány blogbejegyzést… Lassacskán több időm telt el azzal, hogy marketingeljem magam és a szolgáltatásom, mint a valódi munkámmal, a konzultációkkal. Ez egyrészt kiábrándított, másrészt dühített és elszomorított. Nagyon sok felismerés vezetett el odáig, ahol ma vagyok.

Az egyik legátütőbb felismerés az volt, hogy én sosem akartam vállalkozni, vállalkozó lenni, ezért nem is készültem fel erre és nem is akartam ezt megtanulni, ennek belül teljesen ellenálltam. Ekkor döntés elé kerültem. Ha nem akartam vállalkozó lenni, akkor miért lettem mégis az és akkor most hogyan tovább…és hát rájöttem, hogy tényleg nem csak segíteni akartam az embereknek, hanem szabadabban akartam élni, mint a multis alkalmazotti időszakban.

Ez azért változtatott sokat a későbbi dolgaimon, mert elfogadtam, hogy én választottam ezt az utat és ha én választottam, akkor annak mindegyik részét választottam, pl: a marketing megtanulását is. Másrészt innentől kezdve tudatosan elkezdtem vizsgálni, hogy hogyan tudok csak annyi és olyan vállalkozói feladatot ellátni, amennyi nekem még belefér és közben megkapom azt, amit valójában szeretnék.

Idővel így már nem életvezetési kérdésekben segítettem, hanem kisvállalkozásokat támogattam. Egyre jobban tetszett, hogy visszajött a racionálisabb, elemzőbb vonal a munkámba – úgy tűnik nem volt teljes úttévesztés közgazdászként végezni. :) Nem felejtettem el milyen nehéz volt mikor egyedül kellett a vállalkozás építéssel szembenéznem, miközben a szakmám felé hajtott volna a szenvedélyem. Sokkal kevesebb energiaveszteséggel csinálhattam volna végig azokat az éveket, ha időben rájövök néhány dologra, vagy legalább egy megértő vállalkozó társ (mentor) van mellettem. Szeretném, ha Neked nem kellene ezeket nélkülöznöd.

Ha jobban meg szeretnél ismerni, akkor…

  • elolvashatod írásomat a Marie Claire-en, amiben a fentebbi út lelki hátteréről és tanulságairól írtam
  • csatlakozhatsz FB oldalamhoz, ahol megosztom gondolataimat és meglátásaimat

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress